**Verslag van de Grote Pajottenland Fietsexcursie met WTC De Faluintjes**

Aangezien onze vaste verslagschrijver zomaar met vakantie vertrok (we zullen hem eens A z’en’oren trekken), wierven we snel een nieuw lid aan bij wtc De Faluintjes die deze taak over kon nemen. Dit verslag, inclusief titel, komt volledig uit zijn pen. Ons nieuw lid heet : ChatWTC.

Ik vroeg ChatWTC het volgende :
Schrijf een ludiek verslag van een fietsrit door het Pajottenland van fietslcub wtc De Faluintjes. De fietsrit vertrok aan het clublokaal in Meldert, café bij Ingrid en Dingen. Het verste punt van de rit was Edingen. Er verscheen ook een nieuw lid, Tiffany, aan de start. Er werd in 2 groepen gereden : a-groep en c-groep. De C-groep splitste later op in een c-groep, d-groep en e-groep. Het parcours had vele hellingen en in totaal 700 hoogtemeters. Het parcours was opgesteld door Marathonman Steven. Na de rit werd er nagekaart op het terras bij Ingrid. Later die dag haalde Meldertenaar, Gil Gelders, de eindoverwinning in het jongerenklassement van de Ronde van Slowakije

En hieronder is wat eruit kwam …

Het was een zonovergoten ochtend in Meldert toen de fietsclub WTC De Faluintjes zich verzamelde bij het clublokaal, Café Bij Ingrid en Dingen. De geur van verse koffie en een vleugje anticipatie hing in de lucht. Vandaag zou een bijzondere rit worden: een tocht door het glooiende landschap van het Pajottenland met het verste punt in Edingen.

De opwinding was voelbaar, vooral toen een nieuw gezicht zich bij de groep voegde: Tiffany, een frisse wind die meteen de aandacht trok met haar kleurrijke fietsuitrusting en brede glimlach. De club was klaar om te vertrekken, verdeeld in de bekende A- en C-groepen.

### De A-Groep: Snel en Vastberaden

De A-groep, de snelheidsduivels van de club, vertrok als eerste. Met krachtige pedaalslagen en geconcentreerde blikken waren ze vastbesloten om het parcours van 700 hoogtemeters moeiteloos te bedwingen. Marathonman Steven, de architect van de route, had gezorgd voor een uitdagend maar prachtig traject door het Pajottenland. De A-groep vloog over de wegen, beklom de hellingen met bravoure en genoot van de adembenemende uitzichten.

### De C-Groep: Samen Sterk

Niet veel later volgde de C-groep, waar Tiffany zich bij aansloot. De sfeer was ontspannen maar vastberaden, met veel gelach en gezang. Na een paar kilometer besloten ze zich op te splitsen in drie subgroepen: C, D en E, elk met hun eigen tempo en karakter. De D- en E-groepen namen de tijd om van het landschap te genieten, foto's te maken en af en toe een praatje te slaan met de vriendelijke locals.

De hellingen waren pittig, maar de gezichten van de fietsers straalden doorzettingsvermogen en vreugde uit. Het Pajottenland toonde zich op zijn mooist, met uitgestrekte velden, pittoreske dorpjes en hier en daar een nieuwsgierige koe die de fietstocht gadesloeg.

### De Tussenstop in Edingen

Het verste punt van de rit, Edingen, werd bereikt. Hier werden de bidons bijgevuld en een snelle energiereep genuttigd. De verhalen van de eerste kilometers werden uitgewisseld en de avonturen op de hellingen besproken. Tiffany bleek een aanwinst voor de club: energiek, enthousiast en altijd klaar voor een grapje.

### Terugkeer naar Meldert

De terugweg naar Meldert was even mooi als uitdagend. De groepen vonden elkaar weer en samen bereikten ze het vertrouwde café Bij Ingrid en Dingen. De terrasstoelen werden snel gevuld en de eerste drankjes kwamen op tafel. Er werd nagekaart over de rit, gelachen om de grappige momenten en plannen gesmeed voor de volgende tocht.

### Een Verrassend Slotakkoord

Terwijl de avond viel en de gesprekken verstomden, kwam er nog een verrassing om de dag compleet te maken: de Meldertenaar Gil Gelders had de eindoverwinning behaald in het jongerenklassement van de Ronde van Slowakije! Dit nieuws werd met luid gejuich ontvangen en maakte de dag nog feestelijker.

Het was een dag vol sportiviteit, plezier en gemeenschapszin. WTC De Faluintjes had weer bewezen dat fietsen niet alleen om snelheid en uithoudingsvermogen draait, maar vooral om samen genieten en mooie momenten delen. Tot de volgende rit!